Χαρίσειο, 25 Απριλίου 2023: 123 Χρόνια Προσφοράς και Αγάπης

Ο Ιδρυτής Δ. Χαρίσης

Στις 25 Απριλίου του 2023, το Χαρίσειο Γηροκομείο γιόρτασε την 123η επέτειο από την έναρξη της λειτουργίας του. Για όλους εμάς που βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους που φιλοξενεί, η ημέρα αυτή αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους ιδρυτές του και εκείνους που πρόσφεραν διαχρονικά ή έστω και περιστασιακά στη λειτουργία του. Ήταν επίσης μια σπουδαία αφορμή για προσεκτική ενατένιση της μέχρι σήμερα ιστορίας μας και της πορείας μας προς το μέλλον.

Το Χαρίσειο Γηροκομείο ξεκίνησε τυπικά τη λειτουργία του το 1899, όμως η πλήρης λειτουργία του ξεκίνησε το 1900, όταν πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή των πρώτων επτά γερόντων, που απέκτησαν μέσα σ’ αυτό έναν χώρο φροντίδας και ζωής με αξιοπρέπεια και αγάπη. Από τότε, η συμβολή του στην κοινωνία και στο ήθος της Θεσσαλονίκης ήταν τεράστια. Για περισσότερα από 120 χρόνια, το εκπαιδευμένο προσωπικό και οι εθελοντές του αποτέλεσαν παράδειγμα προσφοράς και ηθικού αναστήματος, αναδεικνύοντας το Χαρίσειο σε φάρο προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης για την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Αυτές οι αξίες παραμένουν ζωντανές και δυνατές και σήμερα, όπως και τότε.

Η ευθύνη για την αποτελεσματική και υπεύθυνη συνέχιση της λειτουργίας του Χαρισείου, παραμένει φυσικά μεγάλη. Η διοίκηση και οι εθελοντές εργαζόμαστε με προσήλωση για την ανάπτυξη και την προσαρμογή του στις σύγχρονες ανάγκες των συνανθρώπων μας. Τα επόμενα χρόνια θα είναι εξαιρετικά σημαντικά για την εξέλιξή του και για αυτό φροντίζουμε ώστε να διατηρείται η εξωστρέφεια και η συνεχής επαφή του με την ευρύτερη κοινότητά μας, ώστε οι συμπολίτες μας να αναγνωρίζουν το Χαρίσειο ως πυλώνα κοινωνικής συνοχής και ανθρωπιστικής προσφοράς που με την ύπαρξή του κάνει τον κόσμο καλύτερο για όλους μας.

Αυτό το μήνυμα στέλνουμε και σε κάθε φίλο και συμπολίτη μας. Ελάτε κοντά μας και βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε την υψηλής ποιότητας φροντίδα και υποστήριξη στους γονείς, στους παππούδες μας και στους συγγενείς μας. Τιμώντας και βοηθώντας το Χαρίσειο, βοηθάμε πραγματικά ώστε να έρθει η ζωή μας ένα βήμα πιο κοντά στην εν Θεώ κοινωνία της Αγάπης και της Αλληλεγγύης.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτής της 123ης επετείου του Χαρισείου, στέλνουμε ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας: Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.