Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 στο Χαρίσειο

Την Κυριακή, 25 Μαρτίου του 2023, το Χαρίσειο γιόρτασε την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι κάτοικοι και το προσωπικό του Χαρισείου συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Ιδρύματος για να τιμήσουν το ιστορικό γεγονός και τη θρησκευτική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και να θυμηθούν τις θυσίες των Ηρώων που πολέμησαν για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο για την Επανάσταση του 1821 που παρουσίασε τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν, τις μάχες που διεξήχθησαν και τους ήρωες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Μετά το βίντεο, οι παρευρισκόμενοι άδραξαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια όμορφη συζήτηση για την Επανάσταση και την εθνική της σημασία και να μοιραστούν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις. Κάποιοι μάλιστα είχαν ετοιμάσει ομιλίες τις οποίες και εκφώνησαν. Οι ομιλίες ήταν εγκάρδιες και παθιασμένες, αντανακλώντας την υπερηφάνεια που νιώθουμε όλοι μας για την ιστορία της χώρας μας και τις θυσίες των προγόνων μας και λειτούργησαν επίσης ως υπενθύμιση των αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ενότητας που ενσάρκωσε η Επανάσταση. Έντονες αναφορές έγιναν επίσης στο θρησκευτικό περιεχόμενο και τη σημασία που έχει η 25η Μαρτίου.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με ένα νόστιμο γεύμα, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα της ημέρας και συνέχισαν να συζητούν για την Επανάσταση, τον Εορτασμό και τη επίδραση τους στην Ιστορία και το Έθνος μας. Ήταν μια πολύ όμορφη και συγκινητική εμπειρία που απόλαυσαν όλοι!

Ζήτω η Ελλάδα και Χρόνια Πολλά σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.