Την Παρασκευή 14 Μαρτίου μια πρωτότυπη δράση πραγματοποιήθηκε στο Χαρίσειο. Μέλη του Club γαστρονομίας του Λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης μαγείρεψαν παρέα με μια ομάδα ηλικιωμένων μας.
Με πολλή χαρά υποδεχτήκαμε τους εννέα μαθητές του σχολείου που συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής κ. Απόστολο Βουρκούδη και την seffe – γευσιγνώστη Σμαράγδα Ντασιούδη Μακρή.

Σε μια κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του Χαρισείου οι εννέα μαθητές κάθισαν αντικριστά με εννέα κυρίες και κυρίους μας και αφού αντάλλαξαν μαγειρικές γνώσεις, επιδόθηκαν στην παρασκευή παραδοσιακών λαχανοντολμάδων!

Με φρεσκότατα υλικά από το αγρόκτημα της σχολής και με τον απαραίτητο εξοπλισμό που η σεφ φρόντισε να φέρει, ξεκίνησε η προετοιμασία.
Η αίθουσα γέμισε χαρούμενες φωνές, ανακλήθηκαν μνήμες, ζωντάνεψαν ιστορίες και οι μυρωδιές από το λάχανο και τα φρέσκα μυρωδικά πλημμύρισαν την αίθουσα με γνώριμες αναμνήσεις.

Αφού μπήκαν στην κατσαρόλα και οι τελευταίοι σαρμάδες, οι επίδοξοι μάγειρες συνέχισαν με την ετοιμασία της σαλάτας.
Μέχρι να μαγειρευτούν οι ντολμάδες, στρώθηκαν τα τραπέζια και όλη η ομάδα – που θαρρείς και γνωρίζονταν από παλιά- προετοιμάστηκε να γευτεί τις δημιουργίες της.

Για λίγες μαγικές στιγμές επικράτησε απόλυτη ησυχία καθώς όλοι έτρωγαν ευλαβικά το πολύτιμο έδεσμα.
Ακολούθησαν σχόλια και επισημάνσεις με γενικό κατά κοινή ομολογία συμπέρασμα ότι πέτυχε γευστικά το πιάτο, άλλωστε δεν περίσσεψε ούτε «ψίχουλο» ή πιο σωστά ούτε λαχανόφυλλο!

Ήταν μια εμπειρία μοναδική και πρωτόγνωρη που άφησε σε όλους γεύση γλυκιά. Υποσχέσεις δόθηκαν από παιδιά και ηλικιωμένους να επαναληφθεί η δράση σύντομα.

Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και ιδιαιτέρως τον διευθυντή του Λυκείου κ. Απόστολο Βουρκούδη και την καθηγήτρια κα Σμαράγδα Ντασιούδη Μακρή για την διοργάνωση καθώς και την άψογη παρουσία των μαθητών στο χώρο μας.
