Φιλοξενούμενες του Χαρισείου τίμησαν την παράδοση της “Τσικνοπέμπτης” με τον πιο δημιουργικό τους τρόπο!
Η “Ομάδα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής”, υπό την καθοδήγηση της Σεφ κας Νατάσας Σκανδάλη και του Ζαχαροπλάστη κ. Ραφαήλ Γιαλαντζή, ανέλαβε να ετοιμάσει ένα απολαυστικό μεζέ για όλους.
Η προετοιμασία ξεκίνησε αρκετές ημέρες πριν, οργανώνοντας προσεκτικά την παραγγελία τους. Προμηθεύτηκαν για τα σουτζουκάκια: ανάμεικτο κιμά, κρεμμύδια, φρυγανιά, αυγά, ελαιόλαδο, μαϊντανό, μπαχαρικά και μουστάρδα, ενώ για το τζατζίκι: γιαούρτι, λίγο σκόρδο και ξύδι.

Το πρωί της “Τσικνοπέμπτης, οι κυρίες Αθανασία Σ, Χρυσή Δ, Καλλιόπη Π, Μαρία Τ, Ασπασία Α, Φωτεινή Γ, Σταυρούλα Π, Ζωή Δ, Ευσεβεία Π, φόρεσαν ποδιά, σήκωσαν μανίκια και με πολύ μεράκι ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη μαγειρική.

Η κάθε μία εκτέλεσε τη δική της “μυστική συνταγή”, βασισμένη στις γευστικές αναμνήσεις από το παρελθόν. Μόλις ολοκλήρωσαν την προετοιμασία, παρέδωσαν τα σουτζουκάκια στον ψήστη, δίνοντάς του οδηγίες για ένα ομοιόμορφο και σωστό ψήσιμο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι τέλειο.

Η ατμόσφαιρα γέμισε με θεσπέσιες μυρωδιές και το γεύμα ολοκληρώθηκε με τα συγχαρητήρια όλων προς την “Ομάδα Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής” και τους δύο εθελοντές μας για την καθοριστική τους συνδρομή.
Η Τσικνοπέμπτη φέτος στο Χαρίσειο, δεν ήταν μόνο μια ημέρα γιορτής και χαράς, αλλά και ένα ταξίδι γεύσεων στα μυστικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας!
